Bemaling

Iedereen weet, Nederland is een land van water. Je hoeft dan ook helemaal niet diep te graven of het gat stroom al vol met grondwater. Ben je van plan in de grond te werken of bouwen, zal de bouwput drooggemaakt, of ook wel bemaald moeten worden.

Dit kan op meerdere manieren. 

 

Traditie en ontwikkeling

De eerste schriftelijke vermelding van een windmolen voor de waterbeheersing dateert al uit het jaar 1407 ! Het betreft een molen nabij Alkmaar. Het is het begin van een eeuwenlange traditie en ontwikkeling op het gebied van waterbeheersing. Bij hoogwater werd de molen ingezet om de landerijen droog te houden. Via een systeem van sloten en kanaaltjes stroomde het water naar de molen, deze pompte het vervolgens weg. Deze techniek wordt Open Bemaling genoemd en wordt nog steeds gebruikt. Echter is de molen wel vervangen door moderne pompsets die ook draaien als er geen wind is.Bronbemaling

Een effectievere manier van Bemalen als het gaat om een bouwput of rioolsleuf is Vacuümbemaling, vaak beter bekend als Bronbemaling.
Via een serie kleine bronnen, ook wel bronfilters of filters genoemd, wordt via een verzamelleiding het grondwater weggepompt door een vacuümpomp.

Het grote verschil, en voordeel, hiervan is dat de pomp het grondwater zelfs door slechtdoorlatende grondlagen heen kan zuigen. Dat gaat sneller dan dat het uit zichzelf naar de pomp toe moet stromen. 

Voor het onttrekken van grondwater tijdens werkzaamheden beschikken wij over verschillende technieken van bemalen. Ook kunnen wij u voorzien van deskundig advies voor een passende oplossing!

T. 0524 - 22 28 55
De mogelijkheden op het gebied van bemaling:

Vacuümbemaling

Open bemaling

Deepwellbemaling

Horizontale bemaling/drainage

Voor meer Advies, Mogelijkheden en een Scherpe Aanbieding kunt u vrijblijvend contact opnemen via 0524 - 22 28 55 of laat een bericht achter via onze contactpagina.

Bronbemaling in beeld


  Stap 1


Allereerst worden de (bron)filters in de grond gespoeld. Aan elk boogje dat op het veld te zien is zit een bronfilter van 4 m diep. Deze worden op een verzamelleiding aangesloten. Als alles klaar is kan de pomp aan worden gezet.


  Stap 2


Wanneer de pomp genoeg water heeft weggepompt, en het grondwaterpeil genoeg is gezakt, kan de kavel worden uitgegraven.  Stap 3

 

De taak voor de grondwerkers zit er eerst op, zij komen later nog terug om aan te vullen. Het is nu eerst aan de bouwvakkers om het fundament te maken.  Stap 4


Het fundament is klaar. Als het zwaar genoeg is om niet door het grondwater omhoog gedrukt te worden, kan de bronbemaling worden opgeruimd. De grondwerkers komen terug om het fundament met zand aan te vullen.


Bronbemaling

Bronbemaling

Voor het onttrekken van overtollig grondwater tijdens werkzaamheden beschikken wij over verschillende technieken van bemalen. Ook kunnen wij u voorzien van deskundig advies voor een passende oplossing.
Lees verder...

Contact

Contact

Laat een bericht achter op onze contactpagina!
Lees verder...

Horizontale wegboringen

Horizontale wegboringen

LBC is gespecialiseerd in het sleufloos aanbrengen van stalen mantelbuizen onder wegen en paden. De techniek die hiervoor wordt gebruikt is Impact Ramming door middel van bodempersluchtraketten.
Lees verder...

Drainage

Drainage

Drainage is het afvoeren van water door drains die worden aangelegd in evenwijdige stroken met als gevolg verlaging van de grondwaterstand.
Lees verder...

Noorderakkers 16
7755 ND Dalerveen
Tel : 06-55761362 / 0524-221390
planning@lbcbronbemaling.com

© 2019 LBC Infratechniek • Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaardendisclaimerSitemapSite by MartinMedia.nl