Raketboring / Horizontale wegboring

Het maken van een horizontale wegboring, of ook wel Raketboring, mag met recht een specialisatie genoemd worden.

Een raketboring simpel uitgelegd: je slaat/perst met een pneumatische hamer (een bodemraket) een buis onder een weg, boom, plein, kunstwerk, of ander obstakel door.  

Voordeel

  • Straatwerk of bomen hoeven niet te worden verwijderd.

In de volgende tekening is schematisch het principe van raketboren te zien:

Wanneer de stalen buis geheel op plek is moet deze nog grondvrij gemaakt worden. Dat doen we door middel van luchtdruk. Zo blazen we alle grond uit de buis.

Diameters

Wij beschikken over diverse diameters tot max 600 mm. De meest gangbare maten zijn 114 mm, 168 mm en 219 mm. Wij geven u graag advies over welke diameter het meest geschikt is voor uw project. Neem hiervoor contact met ons op via de contactpagina.

Efficiënt en kostenbesparend

De vakkundigheid van de raketboorders maakt dat dit een efficiënte en moeiteloze manier is om verkeersaders en waterwegen te kruisen. Vele malen sneller dan asfalt frezen en uitgraven. En dan hebben we het nog niet over de kosten daarvan. Een raketboring is daarom een geweldig kostenbesparend alternatief.

Over LBC

Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van grondwaterproblemen. Hierbij maken wij gebruik van o.a. bronbemaling en grondboringen.  

 

 

Contact

LBC Bronbemaling
Noorderakkers 16
7755 ND Dalerveen
T: 0524-222855
M: 06-55761362
planning@lbcbronbemaling.com